Poskus podkupovanja

Pomagal pri aretaciji privrženca IS: Zvezali smo ga z električnim kablom

T.L./STA
10. 10. 2016, 21.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sirski begunec, ki je pomagal pri aretaciji iskanega Džaberja Albakra je povedal, da ga je skušal podkupiti z denarjem.

Profimedia
Fotografija je arhivska.

Domnevni privrženec skrajne Islamske države, 22-letni Sirec Džaber Albakr, ki ga je nemške policija aretirala v Leipzigu, si je po besedah enega od sirskih beguncev, ki je policiji pomagal pri aretaciji Albakra, poskušal z denarjem kupiti pot na prostost. "Poskušal nas je podkupiti z denarjem," je danes za televizijo RTL dejal Mohamed A.

"Rekli smo mu, da nam lahko da toliko denarja, kot ga želi, a ga ne bomo izpustili. Nato smo ga zvezali z električnim kablom," je še dejal Mohamed A. Povedal je še, da ga je Albakr ustavil na železniški postaji in ga povprašal po možnostih za prenočitev, nakar ga je odpeljal v svoje stanovanje v Leipzigu. Šele v stanovanju je prek Facebooka naletel na obvestilo policije, da iščejo Albakra. Nemudoma je obvestil prijatelje in policijo.

Prvi klic na policijo je bil po besedah sirskega begunca zaradi težav pri sporazumevanju neuspešen, zato se je skupaj s fotografijo Albakra sam odpeljal na policijsko postajo. Policija je nato kasneje domnevnega terorista aretirala.

"Bil sem besen nanj. Tega ne sprejemam - prav v Nemčiji, državi, ki nam je odprla vrata," je še dejal Mohamed A.