Nehvaležni najemnik

Ni iztožil spreja WD-40

lt
3. 10. 2016, 17.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tožitelju pred hrvaškim sodiščem ni uspelo dokazati, da mu je toženi menjal ključavnice na stanovanju. Sodišče je zavrnilo tudi zahtevek za povrnitev stroškov uporabe stanovanja v Novalji in spreja WD-40, ki naj bi ga toženi vsega porabil.

Wikipedia
Stanovanje naj bi najel in vanj nato naselil podnajemnike.

Lokalno sodišče v Zagrebu je po letu dni zavrnilo tožbo, s katero je možakar želel iztožiti 1790 hrvaških kun, preračunano v evre gre za slabih 240 evrov. Pri tem je tožitelj zahteval še 40 kun za uporabo spreja WD-40, ki je očitno bil v stanovanju, a naj bi ga potem zmanjkalo.

Wikipedia
WD-40 preverjeno zataji pri podmazovanju sodnih mlinov.

Tožitelj se je s toženim dogovoril za najem stanovanja v obdobju med koncem junija in avgustom preteklo leto. Dal mu je tri ključe – od kotlovnice, shrambe in stanovanja, pri čemer sta se strinjala, da najemnik ključe vrne konec avgusta.

Ko se je rok iztekel, se najemnik ni več javljal na telefon, medtem pa je zamenjal ključavnice na vratih in stanovanje dal v podnajem neznanim ljudem. Tožitelj je zato na pomoč poklical policijo in z njeno pomočjo vdrl v stanovanje ter vložil tožbo proti možakarju, kateremu je stanovanje v dobri veri dal v neodplačni najem.

V tožbenem zahtevku je navedel stroške potovanja na relaciji Zagreb–Novalja, tri ključavnice, neupravičeno uporabo stanovanja in spreja WD-40. Tožitelj ni uspel dokazati nobene od navedb v obtožnici in ni predložil nobenega dokaza, na podlagi katerega bi sodišče lahko sklepalo o dejstvih. Tožba je bila tako zavrnjena.