Top flop tedna

Pijani voznik peš oviral promet

Samo Strel
3. 10. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

10. V Goriških brdih so neznanci ukradli sedem kubičnih metrov različnih drv in lastniku povzročili za okrog 350 evrov škode.

9. Celjski polcisti so v Dolu pod Gojko obravnavali vlom v delavnico. Oškodovanec pogreša kosilnico in motorno žago.

V okolici Trebnjega je nekdo z dvorišča nedograjene hiše ukradel strešnike. 

8. V okolici Trebnjega je nekdo z dvorišča nedograjene hiše ukradel strešnike. Škode je za približno tisočaka.

7. Iz priveza v Sv. Katarini je nekdo s čolna ukradel izvenkrmni motor Honda 90 ter lastniku povzročil za 12 tisoč evrov škode. Policisti so na kraju ugotovili, da je bilo izvršenih več tatvin motorjev s plovil, po trenutnih podatkih še najmanj s treh.

6. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, ki so ga odkrili na eni od bank in za katerega sumijo, da je ponarejen.

5. V Izoli je 38-letna domačinka s terencem trčila v cestni drog. Voznica je bila pijana (0,85 miligrama alkohola na liter). Zaradi podviga ji sledi obdolžilni predlog.

4. V Gornji Radgoni so tatovi ukradli akumulator svetlobnega prometnega znaka. 

3. Primorski policisti so med Sp. Branico in Čipnjami obravavali vlom v parkiran avtomobil. Lopovi so ukradli torbo za dojenčka in moško torbico z denarnico ter lastniku povzročili za okrog 600 evrov škode.

2. Na mejnem prehodu Metlika so policisti odvzeli prostost 30-letnemu Hrvatu, vozniku osebnega avtomobila, ki je v Slovenijo privozil pijan kot čep (1,07 miligrama alkohola na liter). Sledi mu obdolžilni predlog.

1. Policisti so bili obveščeni o nevarnem ravnanju moškega, ki je v okolici Brežic hodil po cesti in ogrožal sebe ter druge udeležence v prometu. Možje postave so kršitelja kmalu izsledili in ugotovili, da je v bližini pijan povzročil prometno nesrečo (1,1 miligrama alkohola na liter). Možakar se je treznil na policijski postaji, izdan mu je bil plačilni nalog, sledi pa mu še obdolžilni predlog.