Strelski napad

VIDEO:Pet mrtvih v nakupovalnem središču v ZDA

M.K./STA
24. 9. 2016, 13.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V streljanju v nekem nakupovalnem središču v mestu Brulington v ameriški zvezni državi Washington so bilie v petek zvečer ubite štiri ženske, pozneje pa je umrl še moški, ki je bil v strelskem napadu hudo ranjen. Strelca, domnevno moškega južnoameriškega porekla, pa policija še išče.

Twitter
Policija je objavila fotografijo strelca, ki ga še iščejo.

Domnevni strelec je še pred prihodom policistov pobegnil s kraja dogodka. Policija je zatem objavila tudi njegovo fotografijo.

Twitter

Oblasti so sprva poročale o treh smrtnih žrtvah in dveh ranjenih, nato pa so podatke popravili in sporočili, da so bile ubite štiri ženske, še en moški pa je huje ranjen. V bolnišnici je nato ranam podlegel tudi slednji, je navedel tiskovni predstavnik policije Mark Francis.

Do incidenta je prišlo okoli 19. ure po lokalnem času (okoli 2. ure po srednjeevropskem), ko je bil nakupovalni center poln ljudi. Policija zaenkrat še nima informacij o motivu strelca.

"Zaenkrat puščamo odprte vse možnosti. Še vedno se pogovarjamo s pričami dogodka in skušamo dobiti idejo, kaj storiti naprej," je povedal predstavnik lokalne policije Mark Francis.

Policija je po incidentu območje zaprla, obiskovalce centra pa evakuirala.

Po poročanju prič je do streljanja prišlo v veleblagovnici Macy's, evakuirali pa so tudi druge bližnje trgovine. Nakupovalni center bo iz spoštovanja do žrtev ostal zaprt tudi danes.