Tragedija v Subotici

Deklica (7) z balkona padla v smrt

Sašo Avramovič
24. 9. 2016, 12.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po tragični smrti sedemletne deklice M. B., ki je umrla po padcu s petega nadstropja večstanovanjske stavbe, je srbska Subotica zavita v žalost.

Arhiv Svet24
Blok, v katerem je živela sedemletnica. Padla je z balkona s petega nadstropja.

»Vse se je zgodilo v trenutku. Sosedje so zaslišali top udarec, nato pa jok in krik matere.« Ena od stanovalk bloka

Stanovalci večstanovanjske stavbe v Bajnatski ulici v Subotici v tem naselju ne pomnijo večje tragedije, kot se je zgodila v sredo okoli 12. ure. Sedemletno deklico M. B., učenko prvega razreda Osnovne šole Sonje Marinković, znanci in prijatelji opisujejo kot prelepega in prijetnega otroka, o njeni družini (starših in starejšem bratu) pa najdejo le pohvalne besede.

»Vsi so upali, da bo preživela«

»Velika žalost. Vsi občutimo veliko bolečino, zamislite si, kako je zdaj staršem Adrijani in Borislavu, njunemu sinu, sorodnikom in najbližjim prijateljem. Vse se je zgodilo v trenutku. Sosedje so zaslišali top udarec, nato pa jok in krik matere, ki je, ko je opazila, da hčerke ni v stanovanju, pogledala čez balkon. Dvignila je deklico in jo s kraja padca prenesla k vhodu stavbe, kjer so počakali na nujno medicinsko pomoč. Vsi so upali, da bo deklica preživela in da je drevo pred blokom ublažilo padec, a na žalost je zdravnikom v splošni bolnišnici v Subotici ni uspelo rešiti. Kako in zakaj je do tragedije prišlo, ne vemo,« je povedala stanovalka bloka, v katerem je živela nesrečna deklica.

»Bila je kot mali angel«

Nekateri sosedje nesrečne družine so povedali, da je sedemletnica pred usodnim padcem v svoji sobi delala domačo nalogo. »Mati, ki je bila z deklico v sobi, je v nekem trenutku šla v drug prostor, deklica pa se je napotila na balkon. Kaj se je na balkonu zgodilo, ne vem. Dejstvo je, da deklice ni več. Bila je kot mali angel in to je najbolj tragično od vsega,« je v solzah povedala druga stanovalka bloka, tretji stanovalec pa je dodal: »Nesrečno deklico in njene starše poznam na videz. Ta tragedija nas je šokirala. Velika žalost in velika tragedija. Tega ne želim nikomur.«

Obdukcijo bodo opravili v Novem Sadu

Informacij o okoliščinah usodnega padca s tamkajšnje policije in tožilstva sicer še niso podali, več bo znanega v prihodnjih dneh. Po neuradnih informacijah se je deklica na balkonu nagnila med dve koriti za rože, nato pa usodno padla. Več zdravnikov se je v bolnišnici 50 minut borilo za njeno življenje, žal neuspešno. Truplo nesrečne sedemletnice je bilo prepeljano na inštitut za sodno medicino v Novi Sad, kjer bodo opravili obdukcijo.