Brez olepšav

Ste imeli upanje za Schumacherja? Tole vam ga bo vzelo

R.T.
19. 9. 2016, 17.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Tokrat je o zdravstvenem stanju sedemkratnega prvaka Formule 1 spregovoril njegov odvetnik.

Profimedia
Michael Schumacher ni čudežno okreval.

29. decembra 2013 se je Michael Schumacher hudo poškodoval med smučanjem v francoskem Meribelu – pri padcu je z glavo udaril ob skalo. Iz Meribela so ga prepeljali v bolnišnico v Moutiersu, od tam pa v Grenoble. Več mesecev je bil v kritičnem stanju in v komi. Iz nje se je prebudil junija 2014, od takrat pa je v domači oskrbi.

Damm je zanikal, da dirkač tako čudežno pač ni okreval. Ravno nasprotno: kot je dejal Damm, Schumacher niti stati ne more brez pomoči specializiranih terapevtov.

Še stati ne more

Njegov odvetnik Felix Damm je v imenu družine Schumacher spregovoril na enem od nemških sodišč – družina namreč toži nemško revijo Bunte, v kateri je bil objavljen prispevek, da je 47-letnik spet shodil. Damm je zanikal, da dirkač tako čudežno pač ni okreval. Ravno nasprotno: kot je dejal Damm, Schumacher niti stati ne more brez pomoči specializiranih terapevtov.

Neodgovoren zapis

V omenjeni reviji so objavili komentar Schumacherjevega prijatelja, ki naj bi dejal, da je dirkač izredno suh, a da lahko s pomočjo terapevtov naredi nekaj korakov in celo dvigne roko. Njegova menedžerka Sabine Kehm je zapis decembra lani označila za 'neodgovoren' in dodala, da številnim vpletenim daje lažno upanje.