Top flop tedna

Pijanec v krožišču oviral promet

Samo Strel
19. 9. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10. Novogoriški policisti so oglobili gostinca, ki je s preglasno glasbo v lokalu okoliškim prebivalcem kratil spanec.

9. Na Ulici Veljka Vlahovića v Mariboru je neznani storilec vlomil v klet stanovanjskega bloka. Lastnik pogreša belo moško gorsko kolo znamke Scott in približno 30 steklenic različnih žganih pijač. Škode je za okrog 5500 evrov.

8. V Tržiču so policisti »obrnili« kolesarja in mu zasegli manjšo količino »snovi, ki je zelo verjetno prepovedana droga konoplja«.

7. Na Bledu je neznani storilec izkoristil nepazljivost natakarja in mu, medtem ko se je ta ukvarjal z gosti, s pulta ukradel denarnico z gotovino.

6. V Vnanjih Goricah so policisti obravnavali vlom v novogradnjo. Lastniki pogrešajo WC-školjki, umivalnike, pipe, vespo, šest metrov dolg bakren žleb, žensko kolo, otroško kolo, kosilnico in multikultivator. Škode je za okrog 9000 evrov.

5. Gorenjski policisti so obravnavali voznika, ki je pred viaduktom Tržiška Bistrica zapeljal v prometno signalizacijo delovne zapore in se s stožci pod avtomobilom odpeljal naprej ...

4. V Šenčurju so policisti obravnavali trojico, ki se je po verbalnem obračunu na ulici zapletla še v fizičnega. Enega od kršiteljev so možje postave pomirili šele s tako imenovanimi prisilnimi sredstvi.

Pijani voznik, ki je med drugim kradel bencin, bežal pred policisti in vozil neregistriran ter nezavarovan avtomobil, je nabral za 4190 evrov glob.

3. Na bencinski črpalki pri Smledniku je voznik renault megana natočil gorivo in pobegnil brez plačila. Na podlagi opisa avtomobila in smeri bega so novomeški prometniki nepridiprava hitro izsledili ter ga poskušali ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, ki pa jih je ignoriral in s pospešeno hitrostjo nadaljeval svojo pot. Policisti so ga ustavili v okolici Novega mesta in med postopkom ugotovili, da gre za 38-letnega moškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. To pa še ni vse. Kršitelj je bil za nameček še nekoliko pijan (0,95 miligrama na liter). Policisti so 38-letniku avto zasegli, izdali plačilni nalog in spisali obdolžilni predlog. Globa za omenjene kršitve znaša 4190 evrov.

2. V Voklem pri Kranju so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo, ukradli pa harmoniko, zlatnino in denar.

1. Koprske policiste je občanka obvestila, da je na krožišču Ljubljanske in Ankaranske ceste moški, ki kriči, udarja po mimo vozečih avtomobilih ter ogroža sebe in druge. Policisti so ga dohiteli na Ulici 15. maja, kjer so ugotovili identiteto močno vinjenega 40-letnega domačina. Ker je še vedno kričal in vpil ter udarjal po mimo vozečih avtih, zatem pa tudi ni upošteval ukazov policistov, so mu odredili pridržanje in ga oglobili.