Prijateljski ogenj

Američani ubili osem afganistanskih policistov

G.G./STA
19. 9. 2016, 15.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V ameriškem zračnem napadu na jugu Afganistana je danes umrlo osem afganistanskih policistov. Vse kaže, da je šlo za prijateljski ogenj.

Do incidenta je prišlo v nedeljo na območju Tali v pokrajini Uruzgan, kjer so talibani nedavno poskušali zavzeti glavno mesto Tarin Kot.

"V prvem zračnem napadu je umrl en policist. Ko so prišli drugi policisti na pomoč, je prišlo do drugega napada, v katerem jih je umrlo sedem," je razložil Rahimulah Kan, policijski komandir province Uruzgan. Napad je preživel en policist.

Nadzorni center zveze Nato v Kabulu je potrdil, da so ameriška bojna letala res napadla na omenjenem območju, hkrati pa dodal, da so bili tarče posamezniki, ki so bili grožnja afganistanskim silam.

"Ameriške sile so izvršile dva zračna napada na posameznike, ki so streljali na naše afganistanske partnerje. Nimamo drugih informacij, kdo bi ti posamezniki lahko bili ali zakaj so napadali afganistanske sile. ZDA, koalicija in afganistanske sile imajo pravico do samoobrambe, v tem primeru smo takoj odgovorili," je razložil tiskovni predstavnik Charles Cleveland.