Top flop tedna

Turistka nasedla prastaremu triku

ss
8. 8. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Gorenjski policisti iščejo šarlatana, ki sta tujko obrala v prastari igri na srečo, v kateri je treba pod škatlico najti kroglico.

10. Kranjski policisti so uslužbencem finančne uprave v obravnavo predali tri državljane Romunije, ki so na avtocestnih počivališčih na Gorenjskem prodajali mobilne telefone dvomljive kakovosti in sumljivega izvora.

9. Grosupeljski policisti so opravili hišno preiskavo pri 19-letniku zaradi suma grožnje. Mulcu so nato zaplenili dve pištoli in več kot 200 nabojev različnih znamk in kalibrov; za orožje osumljeni ne poseduje ustreznih listin. Sledi kazenska ovadba.

8. V Dolenji vasi pri Preboldu so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša zbirko evrskih kovancev in gorsko kolo.

7. Novogoriški policisti so oglobili 20-letnika, ki je s preglasno glasbo ponoči motil sosede pri počitku.

6. Na Manziolijevem trgu v Izoli je pijani 33-letnik iz Slovenskih Konjic težil mimoidočim in zmerjal goste lokalov, pomiril pa se ni niti po prihodu patrulje na kraj, zaradi česar je bil pridržan.

5. Ljubljanski policisti so k sodniku za prekrške privedli Romuna, ki so ju spet zasačili na Njegoševi ulici pri zbiranju nedovoljenih prostovoljnih prispevkov. Romuna, v preteklosti že večkrat obravnavana, sta mimoidoče pod pretvezo, da sta gluhonema, nagovarjala in prosila za denar ter se jim celo postavljala na pot. Sodnik za prekrške je vsakemu izrekel globo v višini 105 evrov in stransko sankcijo: izgon iz države za dobo treh let. Tujca sta bila iz Slovenije odstranjena na mejnem prehodu Dolga vas.

4. Dve neznani ženski, stari okoli 50 let, sta prišli v hišo starejšega Koprčana in mu v odkup ponudili aparat, ki hkrati zdravi težave s hrbtenico, sluhom in vidom, v kar je možakar privolil. S svojim vozilom sta ga odpeljali na banko, kjer je dvignil 2000 evrov in jih izročil ženskama. Ko pa je prišel domov, je opazil, da mu nista dali aparata in sta ga tako oškodovali za 2000 evrov.

3. Na Zagrebški cesti v Novem mestu med krožiščema s t.i. tabletko in z odcepom proti avtocesti je bilo na približno sto metrih cestišča raztresenih več živalskih kož. Kakšne večje nevšečnosti poleg smradu in ponesnažene ceste niso povzročile, gasilci pa so smrdljivo nesnago hitro sprali s cestišča. Novomeški policisti predvidevajo, da so kože padle s kakšnega tovornjaka, ki jih je peljal v predelavo.

2. Ljubljanski policisti so na območju Bežigrada obravnavali vlom v mesnico. Neznani storilec je ukradel denar, mesne izdelke, tehtnico in ledomat. Škode je za okrog 3000 evrov.

1. Gorenjski policisti iščejo neznana moška, ki sta na avtocestnem počivališču med postankom tujega avtobusa pristopila k potnikom in eno od potnic zvabila k prastari igri na srečo, v kateri je treba pod škatlico najti kroglico. V prvi igri je oškodovanka kroglico našla in svoj vložek, nekaj sto evrov, podvojila, v naslednjih pa je ves priigrani denar in še nekaj dodatnih sto evrov izgubila.