Top flop tedna

Neznanci zažgali tendo lokala in ukradli sladoled

Samo Strel
11. 7. 2016, 17.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Predrzneži so iz hladilnika ukradli več banjic sladoleda.

10. Na mejnem prehodu Sočerga so policisti 36-letnemu Poljaku zasegli kovinski električni paralizator, ki ga je tihotapil oziroma skrival v žepni svetilki. Zaradi kršitev določil zakona o orožju so policisti izvedli hitri postopek.

9. V Šentjurju pri Celju je neznani storilec vlomil v avtomobil, v pogon pa mu ga ni uspelo spraviti, zato je iz bližnjega objekta ukradel gasilni aparat in ga izpraznil v notranjosti, najbrž zato, da bi za seboj zakril sledi.

8. Na Viru pri Ljubljani so policisti obravnavali vlom v specializirano prodajalno delovnega orodja. Tatovi so ukradli več kosov orodja, iz pisarne trgovine pa še sto poštnih znamk. Škode je za okrog 3000 evrov.

7. V Šmartnem pri Slovenj Gradcu je nekdo vlomili v župnišče. Ukradel sicer ni ničesar, je pa povzročil škodo pri vlamljanju.

6. Celjski policisti so v Gajih ustavljali 24-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila, ki pa znakov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo v smeri Frankolovega, dokler ni zaradi prehitre vožnje zapeljal s ceste v jarek in tam obtičal. Mladeniča, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, čaka kazenska ovadba zaradi predrzne vožnje.

5. Na bencinskem servisu na Fernetičih je neznani storilec uslužbencu izza pulta v prodajalni ukradel iphone 6, vreden okrog 500 evrov.

4. V Gorici pri Šmartnem so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastnik pogreša harmoniko in dva kuhinjska noža. Škode je za okrog 1200 evrov.

3. Na Vodovodni cesti v Ljubljani je neznanec s petardo »razstrelil« parkomat in ga povsem uničil. Škode je za okrog 6000 evrov.  

2. Dolenjski policisti so obravnavali več primerov tatvin poljščin, natančneje krompirja, zaradi česar so okrepili večerno patruljiranje po vaseh.

1. V Novi Gorici so vandali brez uspeha poskušali vlomiti v gostinski lokal. So pa zato zažgali tendo lokala, iz hladilnika pa ukradli več banjic sladoleda ter povzročili za okrog sto evrov škode.