Sodelovanje

Slovenski policisti na hrvaški obali

sa
11. 7. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Hrvaškim kolegom bodo na pomoč pri opravljanju policijskih nalog v povezavi s slovenskimi državljani sredi turistične sezone, 15. julija, prišli trije slovenski policisti. Na Hrvaškem bodo »delovali« en mesec.

Arhiv Svet24
Sodelovanje pomeni tudi krajše postopke, ki so manj stresni za turiste.

Do 15. avgusta bodo nameščeni na policijskih postajah v Pulju, v mestu Krk na otoku Krk ter v Novalji na Pagu, kjer bodo pomagali slovenskim turistom in hrvaškim kolegom. Z ministrstva za notranje zadeve (MNZ) so v Pulj napotili policista s Policijske postaje Lendava, njegovega kolega s Policijske postaje Grosuplje v Novaljo, medtem ko bo na Krku policist s Policijske postaje Metlika.

Slovenski policisti bodo predvsem omogočali hitrejšo komunikacijo s slovenskimi turisti ter hrvaškim kolegom posredovali predloge glede morebitnega obravnavanja slovenskih državljanov. Sodelovanje pomeni tudi krajše postopke, ki so manj stresni za turiste.

Zaradi poznavanja jezika je komunikacija veliko lažja in poenostavlja policijske postopke. Dosedanje izkušnje policistov kažejo, da so tudi slovenski turisti tako bolj zadovoljni in se počutijo varneje ob prisotnosti policista, ki pozna okolje, iz katerega prihajajo, so poudarili na MNZ.