Po terorističnem napadu

VIDEO: Napadalcu v Nici postavili "spomenik"

R.T.
19. 7. 2016, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po četrtkovem napadu v Nici, v katerem je bilo ubitih najmanj 84 ljudi, več kot 300 pa jih je bilo ranjenih, je na kraju, kjer je bil ubit napadalec, vzniknil prav poseben spomenik.

Dobrodošli so tudi pljunki.

V četrtek se je na sprehajališču Angleška promenada ob državnem prazniku zbrala množica ljudi. V tistem pa je udaril 31-letni Mohamed Lahouaie Bouhlel – Francoz tunizijskega porekla je z 19-tonskim tovornjakom zapeljal v množico.

Mohamed Bouhlel je bil biseksualno usmerjen, na vero pa se je požvižgal.

Angleško promenado so po napadu zaprli, v nedeljo pa so jo za promet znova v celoti odprli. Na mestu, kjer je bil ubit napadalec, so mu prebivalci Nice postavili spomenik. Spomenik iz smeti iz kamenja, h kateremu lahko prispevajo vsi mimoidoči. Dobrodošli so tudi pljunki.

Povezava s terorističnimi mrežami

Preiskovalci sicer še niso potrdili povezave med napadalcem in terorističnimi mrežami, čeprav je Islamska država že prevzela odgovornost. Znano je, da se je napadalec zanimal za skrajno džihadistično gibanje – preiskava je razkrila, da je na spletu iskal informacije o terorističnem napadu v Orlandu in pariškem predmestju Magnanvile.

Osem dni pred napadom si je menda celo pustil rasti brado.