Svet

Kosovski politik se 'hvali, da mu grozi šef Islamske države

G.G.
4. 2. 2016, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kosovo se lahko pohvali, da ima glede na število prebivalcev največji delež džihadističnih borcev, ki vihtijo orožje na tujih bojiščih.

Arhiv
Kkosovski zunanji minister Hashim Thaci.

Med nominiranimi je bil tudi Abu Bakr Al Bagdadi.

To je včeraj priznal tudi kosovski minister za notranje zadeve Skender Hyseni. V isti sapi se je pohvalil, da so identificirali skoraj vse kosovske državljane, ki so se vrnili iz Sirije.

Kosovski minister za zunanje zadeve Hashim Thaci pa se je »pohvalil«, da je leta 2014 prejel grozilno pismo od nikogar drugega kot voditelja Islamske države Abu Bakra Al-Bagdadija. Bradati šef džihadistov naj bi mu zažugal, naj Kosovo odstopi od politike približevanja Zahodu, sicer jih čaka »veliko maščevanje«.

»Grozil mi je Milošević, zdaj mi grozi IS. Z istim zaveznikom kot se dobil boj proti Miloševiću bom dobil boj tudi proti IS,« je samozavestno nastopil Thaci, ki z zaveznikom misli na ZDA - velikega prijatelja Kosova.

Kosovske oblasti so jeseni zaostrile člen kazenskega zakonika, ki obravnava tuje borce. Posameznikom, ki so se pridružili islamističnim terorističnim organizacijam, grozi do 15 let zaporne kazni.