JJ Rice

Športni svet pretresa smrt komaj 18-letnega olimpijca

J.V.
17. 6. 2024, 17.10
Posodobljeno: 17. 6. 2024, 17.28
Deli članek:

Umrl je 18-letni kajtar Jackson James Rice, ki bi na prihajajočih olimpijskih igrah v parizu zastopal Tongo. Mladi olimpijec je življenje izgubil v potapljaški nesreči.

Facebook/Lily Rice
JJ Rice

Umrl je komaj 18-letni kajtar Jackson James (JJ) Rice, ki bi na prihajajočih poletnih olimpijskih igrah v Parizu zastopal Tongo. Mladi olimpijec je življenje izgubil v soboto v potapljaški nesreči ob otoku Foa. Njegovo truplo so našli drugi potapljači, vsi poskusi oživljanja so bili neuspešni.

Njegov oče Darren Rice je tragično novico po poročanju BBC potrdil za Matangi Tonga, njegova sestra Lily Rice pa se je na javnost obrnila s čustvenim zapisom na Facebooku. "Bila sem blagoslovljena z najbolj neverjetnim bratom na celem svetu in boli me, ko povem, da je umrl. Sploh ne vem, kaj naj rečem. Ne vem, kaj naj naredim ali kaj naj si mislim. Neverjetno pogrešam te JJ. V šoku sem, še vedno ne morem verjeti ..." je med drugim zapisala.

JJ se je rodil v ZDA britanskim staršem, vendar je odraščal na Ha'apaiju, kjer družina upravlja turistično kočo, sam pa se je imel za Tonganca. Decembra lani si je v avstralskem Sydneyu prislužil mesto v olimpjski reprezentanci Tonge. Kajtanje bo v Parizu sicer prvič olimpijski šport.