Svet

VIDEO: Zasačili zdravnika, ki je za 5000 evrov 'zrihtal' invalidsko pokojnino

G.G.
4. 2. 2016, 11.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Javni uslužbenci v Italiji so med najbolj iznajdljivimi pri izmikanju službe in iskanju različnih ugodnosti. Policija je pred dnevi zasačila zdravnika iz Torina, ki je za 2000 evrov »pacientom« uredil invalidsko pokojnino.

YouTube
Tako je Quaglia (desno) partnerju v zločinu izročil njegov delež.

Preiskovalci so vrgli oko na zdravnika Enrica Quaglio septembra lani, potem ko je povsem zdrav učitelj kar naenkrat dobil diagnozo, ki mu je omogočila upokojitev zaradi zdravstvenih težav in prejemanje invalidske pokojnine.

Sendvič in podkupnina

Policisti so zavihali rokave in v sklopu poostrenega nadzora prefriganih javnih uslužbencev začeli opazovati tudi Quaglio. In hitro se jim je nabralo dovolj materiala. V torek so posnetek podkupovanja, v katerem nastopata Quaglia in inšpektor na gospodarskem ministrstvu Enrico Maggiore. Na posnetku, ki si ga lahko ogledate spodaj, Quaglia inšpektorju poda vrečko, v kateri je sendvič in 2000 evrov. Maggiore mirno spravi denar v žep, nato pa se s slastjo loti sendviča.

Izkazalo se je, da je naveza Quaglia – Maggiore do uživanja invalidske pokojnine pomagala 592-im javnim uslužbencem.

Quaglia je poskrbel za pretirano diagnozo, včasih si je bolezen preprosto izmislil, za storitve pa računal 5000 evrov. Pacientovo dokumentacijo je potem označil s črko Q in poslal na komisijo. Dokumentacija pod črko Q je bila namenjena izključno za dneve, ko je komisiji, ki je odločala o invalidskih pokojninah, predsedoval Maggiore, ki je za svoj trud prejel 2000 evrov.