Svet

Prestižna prostitucija

Sašo Avramovič
27. 1. 2016, 18.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Srbijo spet pretresa škandal v zvezi s prostitucijo. Več kot štiristo srbskih deklet nudi spolne usluge prek spletnih strani, in to po ceni, ki za dan t.i. »poslovnega spremstva« doseže vsoto tudi dva tisoč evrov.

Profimedia
Kot prostitutke se pogosto odločajo za »obisk« arabskih držav.

Ena izmed njihovih strank se je opogumila in svojo zgodbo zaupala medijem. Možakar je želel ostati anonimen, zgodbo pa je menda podkrepil z dokazi in fotografijami. »Pred časom so me obiskali sodelavci iz tujine. Odpravili smo se v hotel. Tudi tri dekleta, ki so jih fantje na recepciji že poznali, so prišla. V sobi so se sprva začeli 'rahlo ogrevanje' ter pogovori ob pijači. Po približno desetih minutah so začele s spolnimi uslugami. Fantje so na koncu dobili 'kompleten servis', dekleta pa po 130 evrov za eno uro,« je povedal možakar, ki sicer omenjena dekleta pozna že več let. »Ne delajo le v Beogradu, ampak se odpravijo tudi prek meja, predvsem v arabske države. Vse so zelo lepe in zelo so intimne s strankami,« je dodal.

500 evrov je cena srbskih deklet za štiri ure spolnih uslug. 

»Čim mlajše, tem boljše«

Skoraj vsa dekleta imajo na spletnih straneh poleg svojih imen zapisano tudi, da so neodvisne, kar naj bi pomenilo, da nimajo zvodnikov. Tisti, ki so s tem seznanjeni in poznajo celotno zadevo, pa pravijo drugače. Zatrjujejo, da niso niti malo neodvisne, saj da za vsem skupaj stoji dobro organizirana skupina, ki vzdržuje spletno stran in ki naj bi dobila del denarja od spolnih uslug. Ali za njimi res nihče ne stoji ali gre za močno mrežo prostitucije? Odgovor na to vprašanje zaenkrat ni znan. Srbske varnostne službe pa razkrivajo, da se številne Srbkinje kot prostitutke pogosto odločajo za »obisk« arabskih držav, kjer stranke iščejo čim mlajša dekleta. V vlogi zvodnikov menda dobro služijo tudi poznani obrazi srbske estrade, vse pa poteka pod krinko lažnih lepotnih tekmovanj za misice in drugih manekenskih poslov. Močna veriga prostitucije naj bi se vodila tudi preko Novega Pazarja. Dekleta iz revnih držav Vzhodne Evrope, predvsem iz Moldavije in Bolgarije, preko Pazarja odhajajo k bogati arabski skupnosti na Malti, zatem pa nazaj v države Evropske unije ali pa v Združene arabske emirate. Tudi tu naj bi šlo za dekleta, ki so se odločila za poklic modela, in tista, ki so že sodelovala na kakšnem od mnogih lepotnih tekmovanj. Ugotovljeno je sicer bilo tudi, da se dekleta, ki se pojavljajo v različnih televizijskih oddajah, na ta način skoraj sama ponujajo bogatim Arabcem, saj jim v oči padejo zaradi oblačil in silikonsko povečanih oblin.

Poleg fotografij so na spletu dodani številke mobilnih telefonov in klasičen opis.

Za uro spolnih uslug 120 evrov

Poglejmo le nekaj primerov. Tijana – razkošno društvo za vaše ekskluzivne trenutke, Jelena VIP, Lux Milica, Lollita ... so umetniška imena deklet, ki na spletu oglašujejo svoje ponudbe. Poleg njihovih fotografij so dodane njihove številke mobilnih telefonov in klasičen opis, ki vključuje leta, barvo las, višino, težo in velikost prsi. Večina deklet za uro spolnih uslug zahteva 120 evrov, za štiri ure 500, medtem ko se cena za 24 ur giblje od 1200 do 2000 evrov.