Črna kronika

Dojenčico zalučal skozi okno, potem ko ga je pri zlorabljanju zalotila njena mati

J.P.
27. 1. 2016, 15.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Učitelj glasbe naj bi skozi okno prvega nadstropja zalučal deklico, ki naj bi jo zlorabljal, potem ko naj bi ga pri početju zasačila njena mama.

Če bo spoznan krivega umora in spolne zlorabe, ga čaka do 35 let za rešetkami.

17 mesecev stara dojenčica, imenovana le Alicia, je včeraj popoldne podlegla poškodbam, ki jih je utrpela skoraj 48 ur prej.

30-letni Daniel Montano, ki poučuje saksofon v mestu Vitoria na severu Španije, naj bi jo po prepiru z njeno mamo zalučal skozi okno prvega nadstropja. Mama naj bi imela 18 let; znano je le, da ji je ime Gabriela.

Noč preživela z morilcem

Sodeč po prvih poročilih naj bi najstnica, sicer rojena v Braziliji, a že od rojstva živi v Španiji, pristala, da z domnevnim morilcem preživi noč v njegovem stanovanju, potem ko ga je spoznala nekaj ur prej. Vendar pa je njen očim Pedro Luis Penaranda razkril, da sta se poznala že prej. On bi jo moral odpeljati k njeni mami, a si je Gabriela menda premislila, češ da bo raje šla z učiteljem glasbe.

Po opisu sosedov naj bi šlo za izredno zaprto osebo, eden od njegovih sodelavcev pa je dejal, da ga je pogostokrat videl v družbi mladih južnoameriških deklet.

Zalotila ga je pri zlorabi

Ko je opazila, da Daniela ni več v postelji, ga je šla iskat. Našla ga je v drugi sobi, kjer naj bi zlorabljal njeno hčerko. Takoj ga je napadla – pomagala si je tudi s steklovino –, on pa naj bi malo Alicio zalučal skozi okno. Deklica je padla tri metre in pol globoko na pločnik, pri padcu pa je udarila še ob Danielov avtomobil, ki je bil parkiran pod stanovanjem. Pri tem je utrpela hude poškodbe glave. V ponedeljek okoli treh zjutraj so jo v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, danes zjutraj pa je umrla. Tudi njena mati je končala na intenzivni negi v bolnišnici v Bilbau. Zaenkrat še ni spregovorila.

Pogosto v družbi mladih deklet

Domnevni morilec naj bi že priznal, da jo je zlorabljal, trenutno pa je v priporu. Po opisu sosedov naj bi šlo za izredno zaprto osebo, eden od njegovih sodelavcev pa je dejal, da ga je pogostokrat videl v družbi mladih južnoameriških deklet.

Če bo spoznan krivega umora in spolne zlorabe, ga čaka do 35 let za rešetkami.