Svet

Jasnovidki za 150 tisoč evrov spravili bolnega očeta v nebesa

G.G.
21. 1. 2016, 08.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Obstajajo takšni in drugačni jasnovidci. V opisanem primeru sta "glavni junakinji" jasnovidki prevarantskega kova.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Ženska iz okolice italijanskega Barija je skoraj dve leti plačevala po 6000 evrov mesečno jasnovidkama, ki naj bi ozdravili njenega obolelega očeta ali pa , če "zdravljenje pač ne bo prijelo", bosta poskrbeli, da bo varno in zanesljivo prišel v nebesa, poroča Il Messaggero.

Pot v nebesa seveda ni lahka. Jasnovidki, 51-letna Lucia Borrelli in 40-letna Paola Catanzaro, nista jamrali. Ko sta zagledali prepreke, sta že videli rešitve. Ženski sta naročili, naj pri tesarju iz Bassana del Grappa, in le pri tem tesarju, kupi tri razpela. Križe s podobno Jezusa naj bi nato vsak mesec blagoslovila neka nuna, ki pa sploh ni obstajala. Vsak blagoslov je stal dodatnih 1000 evrov, ki se je po "neopisljivih poteh" znašel v žepu jasnovidk.

Bog je poslal nadangela, ki ji bo pomagal

Prevarana ženska je med preiskavo povedala, da jo je Mistik Paolo, kot se je imenovala Paola pred spremembo spola, prepričal, da je nadangel, ki ga je Bog poslal na Zemljo le zato, da ji prinese sporočilo.

Da je za blažev žegen plačala ogromno denarja, je posumila pozno, aprila 2012. Takrat je bil njen mož že mrtev, jasnovidki pa sta še vedno prosili za denar, češ da ga potrebujeta za distribucijo teh zdravilnih razpel po najbolj oddaljenih kotičkih sveta. Toda še vedno ni ukrepala. Šele ko se je oglasila banka in povprašala, kako bo odplačala vsa posojila, ki jih je vzela, se je naivna ženska zavedla v kakšni zagati je. In ker sta jasnovidki po njenih povpraševanjih hitro izginili, se je oglasila na policiji. In zdaj je njen primer na sodišču v Bariju.