Svet

VIDEO: 'Putin ukrepaj!' Petnajst ur so zmrzovali v snežnem metežu

G.G.
9. 1. 2016, 08.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Spregovoril je eden od okoli osemdesetih potnikov, ki so bili 3. januarja ujeti v snežnem metežu na območju Orenburga in so kar 15 ur čakali na pomoč reševalcev.

YouTube
Avtomobili so bili zakopani pod snegom.

»Obračam se na vas, Vladimir Vladimirovič (Putin). Prosim vas, da nekaj storite, da pomagate tistim, ki so utrpeli hude ozebline in uredite razmere na področju reševanja v nujnih razmerah,« je v posnetku oster Pavel Gusev, ki pristojnim vladnim službam med drugim očita, da pošiljajo pomoč v tujino, »ne morejo pa rešiti lastnih ljudi.«

Kaj je Guseva tako razjezilo? Vozniki in potniki so bili kar 15 ur ujeti v zelo težkih razmerah, ki jih je povzročil snežni metež na cesti na območju južnega Urala. Avtomobili so zamedeni s snegom, temperature pa krepko pod lediščem. En voznik je celo zmrznil, več pa jih je utrpelo hude ozebline.

Pavla je še posebej razburili sporočilo enega od reševalcev. Ko so ga ujeti potniki končno uspeli poklicati, jim je zabrusil: »Morali bi ostati doma, v takšnih razmerah nimate kaj iskati na cesti.«

Med reševalci pa je bilo tudi veliko pogumnih in srčnih ljudi. Policist Danil Maskudov je svojo jakno in rokavice dal moškemu, ki je že drgetal od mrazu. Danil je med reševanjem sam utrpel hude ozebline prstov na roki, za svoje junaško dejanje pa bo prejel medaljo od pokrajinskih oblasti.