Svet

Kaj Rusija prikriva pred svetom?

D. B.
22. 12. 2015, 10.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Moskva prikriva dejansko število smrtnih žrtev v sirski vojni, trdi Sky News.

Twitter
Zakaj so na skrivaj pokopali 27-letnega ruskega vojaka Fjodorja Žuravljova, ostaja nepojasnjeno.

"Odkrili smo številne dokaze, da se ruski vojaki borijo v Ukrajini in da jih je veliko tam tudi umrlo. Kasneje so jih pokopali na skrivaj. Obstajajo tudi dokazi, da se podoben scenarij odvija v Siriji, Moskva pa se na vso moč trudi, da bi to prikrila pred javnostjo," poroča dopisnik časnika Sky News John Sparks.

Novinar pravi, da so ga blogerji pod vodstvom Ruslana Leviev napotili v vasico blizu meje z Belorusijo, kjer naj bi dobil informacije o skrivnostni smrti 27-letnega pripadnika specialnih ruskih enot Fjodorja Žuravljova.

"Pokopan je bil na vaškem pokopališču v tihi ceremoniji pred nekaj tedni. Njegova mati pravi, da niso imeli veliko časa in da se je vse zgodilo zelo hitro ter da ničesar ne ve. Izvedeli smo tudi, da med vaščani kroži informacija, da je Žuravljov umrl v Siriji," poroča Sparks.

Po njegovih navedbah skupina blogerjev trdi tudi, da je najmanj še en ruski vojak umrl v Siriji.

"Ni skrivnost, da se ruske zračne sile borijo v Siriji, domneva se, da je v zadnjih nekaj mesecih število prisotnih ruskih vojakov v Siriji naraslo iz 2000 na 4000," še pravi Sparks in dodaja, da skrivnostne smrti kažejo na to, da ruske oblasti prikrivajo svojo resnično vlogo v sirski vojni.