Zabava

Ne boste verjeli, kako Hillary Clinton ohranja vitko postavo

STA
22. 12. 2015, 10.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kampanja za predsednika ZDA je za kandidate zelo naporna in to ne le psihološko, ker morajo požirati žaljivke, ampak tudi fizično, saj divji urnik ne dopušča veliko časa za zdravo prehranjevanje. Tako je bilo včasih, danes pa demokratka Hillary Clinton na primer pazi na postavo s pomočjo pekočih paprik.

Reuters
Časi se spreminjajo in zdrava hrana ni več noben tabu.

Kandidati veliko potujejo, prenočujejo v hotelih in včasih so pač pojedli, kar jim je prišlo pod roko. To pa je bila izrazito nezdrava na hitro pripravljena ali sploh ne hrana, ki je v ZDA zelo razširjena. Hillary Clinton je slabo izkušnjo s prehrano doživela pri lastnem soprogu, ko je kandidiral za predsednika in se pošteno zredil ter si uničil srce.

Do premika je prišlo že leta 2004 s soprogom dedinje koncerna Heinz, ki proizvaja kečap, brez katerega si poštenega hamburgerja v ZDA ni mogoče zamisliti. John Kerry je povprečne Američane odbijal zaradi svoje "evropskosti".

To pomeni, da je govoril francosko in ob tem še užival v prefinjeni hrani. Njegov nasprotnik George Bush mlajši pa je bil po drugi strani pravi simbol ameriških hamburgerjev, vročih hrenovk in prest, čeprav je intenzivno telovadil in ostal vitek.

Barack Obama je moral leta 2008 premagati odpor podeželskih Američanov, zaljubljenih v svoje orožje, ob tem pa je med volivce še vnašal zmedo, ko je razlagal, da rad je rukolo. Večina jih verjetno še danes ne ve, kaj to sploh je.

Časi se spreminjajo in zdrava hrana ni več noben tabu. Še posebej je potrebna za Clintonovo in republikanko Carly Fiorina, ki nima težav z odvečnimi kilogrami. Za ženske so vedno veljali in še veljajo drugi standardi kot za moške, zato se morata obe dodatno potruditi.

Clintonova med kampanjo zavrača pice in si privošči paradižnike, namesto svinjskih zrezkov si položi na mizo mešano solato, posladku se večinoma odpove, vse skupaj pa podkrepi z rednimi izleti na hitro hojo in jogo. Posebej pa prisega na ugodne prehrambene posledice pekočih paprik in feferonov.

Vendar pa se tudi ona kdaj spozabi oziroma pozabi na previdnost. Še posebej, ko telo potrebuje energijo, ki je zdrava hrana večinoma še vedno ne najde. Clintonova je po 11 urah maratonskega kongresnega zaslišanja o Bengaziju prišla cvetoča in sveža kot spomladanska roža. Naslednji dan je televiziji MSNBC izdala skrivnost, ko je povedala, da so šli po zaslišanju k njej domov na indijsko hrano in veliko piva ter vina.