Zabava

V Vojni zvezd tudi 23-letni Slovenec

mv
22. 12. 2015, 09.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Mlad slovenski talent Andrei Lenart je imel to čast, da je zaigral v sedmem delu filma Vojna zvezd. Do vloge je Ljubljančan prišel na odprti avdiciji v Londonu.

IMDB
Andrei Lenart

Andrei Lenart je 23-letni Ljubljančan z velikimi sanjami, ki se mu počasi uresničujejo. Novembra 2013 se je namreč udeležil odprte avdicije za Vojno zvezd v Londonu, na kateri je čakalo v vrsti več tisoč igralcev. Takrat se ni uvrstil v drugi krog, a sedem mesecev pozneje mu je njegov agent sporočil, da ga producenti vidijo v eni od manjših vlog v sedmem delu filmske sage. Na snemanju je preživel tri tedne, odigral pa je uporniškega vojaka.

facebook
Ljubljančan med svetovnimi zvezdami.

Andrei je bil že od malega oboževalec Vojne zvezd, zato je bil vloge še toliko bolj vesel, čeprav to ni bila njegova prva izkušnja s snemanji svetovne produkcije, lani smo ga namreč lahko gledali v svetovni uspešnici Kingsman.

Pred štirimi leti je le sanjal o tem

»Zelo majhna vloga, a priznam, da sem potočil nekaj solz, ko sem si ogledal film,« je na facebooku izdal Ljubljančan, čigar pravo ime je Lenart Černilogar, vendar si je spremenil ime zaradi lažjega prodora v tujini.

Facebook
Lenart je ponosen na svoj uspeh.

»Pred štirimi leti sem bil kot turist v Tuniziji, kjer so snemali prvi del Vojne zvezd, in spomnim se, da sem pomislil, kako enkratno bi bilo, če bi bil lahko enkrat v življenju del tako velike produkcije, kot je Vojna zvezd. Pa čeprav bi le pobiral smeti na snemanju … Nikoli nisem upal sanjati, da se bom štiri leta pozneje gledal na velikem platnu ob boku vseh svetovno uspešnih igralcev,« je priznal simpatični Slovenec, ki ga bomo zagotovo kmalu videli še kje.