Svet

Streljanje v Kaliforniji: mrtvih vsaj 14, oboroženi napadalci na begu

G.G.
2. 12. 2015, 20.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Iz San Bernardina v Kaliforniji poročajo o novem strelskem incidentu. Po prvih informacijah so trije strelci zadeli od 20 do 40 ljudi, zdaj pa je policija potrdila, da je bilo ubitih vsaj 14 ljudi, 14 pa ranjenih. Strelci so na begu.

Reuters

Tiskovna predstavnica policije je povedala, da se dogajanje na prizorišču streljanja še razvija, po njenih besedah pa naj bi šlo za do tri strelce, vse močno oborožene. Šef policije v San Bernardinu je sporočil, da so bili napadalci dobro pripravljeni, da so točno vedeli, kaj počnejo.

Streljanje se je zgodilo med dogodkom v stavbi regijskega centra za posameznike z duševnimi težavami (Inland Regional Center). Priče so nato videle, da je več oboroženih moških pobegnilo in se odpeljalo v črnem vozilu.

Strelci so bili strelci oblečeni v vojaška oblačila, na obrazu pa naj bi imeli smučarska očala.

'Molite za nas'

Koliko ljudi je še ostalo v stavbi, še ni znano.

»Kar naenkrat so začeli streljati. Vsi so zbežali v pisarne in se poskrili,« je povedala ženska, ki je medtem že na varnem. »Streljajo na mojem delovnem mestu. Zaklenili smo se v pisarne, čakamo na policijo. Molite za nas,« pa je svoji materi poslala sms sporočilo ena od uslužbenk, ki je ostala ujeta v pisarni.

Lokalni mediji še poročajo, da je v bližini streljanja podružnica organizacije Načrtovano starševstvo, ki je bila tarča napada prejšnji teden v Colorado Springsu. Takrat je 59-letni belopolti Robert Lewis Dear ubil tri osebe, čez nekaj ur pa se predal policiji.