Zanimivosti

Čudežni zdravilec jih je obvaroval pred prometnimi nesrečami

G.G.
2. 12. 2015, 20.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

V bavarskem mestecu Willmering so leta 2008 zabeležili serijo prometnih nesreč. Mestni svet je bil brez idej, nato pa jih je kontaktiral lokalni zdravilec.

Helmut Gebert in njegov magični krožnik.

V mestecu z okoli 2000 prebivalci se je v obdobju desetih mesecev pripetilo pet hudih prometnih nesreč. Vse nesreč so se zgodile na istem odseku ceste, vzroki zanje pa so bili različni, zaradi česar deželna vlada Bavarske ni imela posluha, da bi na tem delu znižali najvišjo dovoljeno hitrost.

Potem pa se je na mestni svet obrnil Helmut Gebert, lokalni zdravilec, za nekatere čudodelnik, za druge šarlatan. Imel je zamisel, kako rešiti problem z nesrečami. Po njegovih »strokovnih« ugotovitvah je bilo za prometne nesreče krivo sevanje iz kanalizacije. To sevanje, začutil ga je tako, da ga je zaščemelo po vratu in glavi, naj bi zmotilo voznike in jih v trenutku zmedlo. In Gebert je seveda imel rešitev, ki jo je za 1800 evrov ponudiil tudi mestu.

Mestni svetnik so staknili glave in glasovali. S tesno večino so podprli njegovo rešitev. 

Krožnik z aneteno

Leseni zaboji so še vedno na drevesih ob cestu.

Gebert je pljnil v roke in odšel na delo. Izdelal je nekakšne krožnike z anteno ter jih postavil v lesene zaboje. Mestnim oblastem je nato naročil naj te zaboje obesijo na drevesa ob cesti.Mestni veljaki so ga ubogali in od tistega trenutka do danes na tem delu ceste niso zabeležili hujše nesreče.

Predsednik mestnega sveta Werner Vogel pravi, da nima pojma, kako delujejo ti »krožnik z antenami«. Priznava, da niti ne verjame v njihovo moč, ampak če so že tam in če ni prometnih nesreč, naj pač ostanejo na drevesu.

Ko so ga lokalni mediji povprašali, kaj bi bilo če se »antene« pokvarijo, je v smehu odvrnil, da Gebert še vedno živi v bližini in da bi jih preprosto »popravil«.