Svet

Pravi razlogi za smrt Robina Williamsa

mv
5. 11. 2015, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vdova hollywoodskega igralca Robina Williamsa, ki je 11. avgusta lani umrl zaradi samomora z zadušitvijo, je prvič javno spregovorila o resničnih razlogih za smrt svojega moža. Pestila ga je namreč bolezen, zaradi katere bi mu ostala največ tri leta življenja.

Arhiv Svet24
Robin Williams naj bi si življenje vzel, ker so mu zdravniki napovedali le še tri leta življenja.

Susan je želela razložiti, zakaj se je njen mož odločil, da konča svoje življenje.

Priljubljeni hollywoodski igralec, 63-letni Robin Williams, je umrl 11. avgusta na svojem domu. V mrliškem poročilu je zapisano, da je Robin umrl zaradi samomora z zadušitvijo, a takrat ni bil pod vplivom drog in alkohola. Zdaj pa je njegova žena Susan Williams v intervjuju zaupala novinarki, kaj vse se je še dogajalo v njunem življenju. "Ni bila depresija tista, ki ga je ubila, depresija je bila le ena od 50 simptomov, in še ta je bila prisotna v majhnem deležu."

Pokojni igralec je zadnje leto življenja trpel za tako imenovano demenco z Lewyjevimi telesci, ki se je sprva kazala kot tesnoba, blodnje in težave pri gibanju. Kot je dejala Susan v intervjuju, so se simptomi pojavili, kot da bi igrali fliper – nikoli se ni vedelo, od kod in kako bo simptom udaril.

Bolezen odkrili šele po obdukciji

Nekaj mesecev pred smrtjo so se simptomi še poslabšali. Williamsa so pestili grozljivi napadi panike, toda zdravniki niso vedeli, kaj mu je. Da ima DLT, so ugotovili šele, ko so opravili obdukcijo: "Vem, da so se zdravniki trudili, kolikor je le mogoče, toda bolezen je bila večja kot mi; če bi imeli več časa, bi ugotovili, kaj se dogaja."