Svet

Ne prenese več nesramnih Britancev, želi da ga izženejo v Iran

STA/G.G.
24. 9. 2015, 15.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Iranec Arash Aria, ki že 10 let živi Manchestru v Veliki Britaniji, se je v ponedeljek predal policiji in zahteval, da ga pošljejo domov v Iran, ker da je v državi nezakonito. Izkazalo se je, da ima veljavno dovoljenje za bivanje, policija pa je ob tem dodala, da "bo moral najti drugo pot domov". Sam ob tem dodaja, da je sit Manchestra.

Facebook

25-letni Arash Aria naj bi se v Manchestru srečeval z nasiljem in nesramnostjo, prav tako pa ne more najti zaposlitve. Zato je odšel na policijo.

"Moški, ki smo ga aretirali na naši postaji, je zahteval, da ga Velika Britanija vrne domov v Iran, ker ima dovolj Manchestra," je policija sporočila na Twitterju.

Kasneje se je izkazalo, da ima mladenič v Veliki Britaniji dovoljenje za bivanje, zato je bil izpuščen brez obtožb.

Za dnevnik Telegraph je Aria povedal, da je želel nazaj domov v mesto Širaz na jugozahodu Irana, kjer ima sorodnike. "Ljudje iz Manchestra niso gostoljubni," je dejal ter dodal: "Trudim se biti prijazen in vljuden. A se mi samo posmehujejo, ker sem tujec, pa še čudno me gledajo."

Medtem se tisoče migrantov z Bližnjega vzhoda in Afrike zgrinja na sever Francije v upanju, da bodo uspeli priti v Veliko Britanijo.