Svet

Na Maldivih strokovnjaki iščejo skrivnostni MH370

T.C.
10. 8. 2015, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Malezija je danes sporočila, da bo na Maldive poslala skupino strokovnjakov, ki bo preiskala tam najdene razbitine letala in ugotovila, ali so del pogrešanega malezijskega letala, ki je na letu MH370 izginilo marca lani.

Arhiv Svet24

Malezija se je za to odločila, potem ko so oblasti na Maldivih v nedeljo sporočile, da so na severnih atolih arhipelaga našli razbitine neznanega letala. Razbitine so že prenesli v skladišče za nadaljnje teste in preiskavo malezijskih oblasti.

Arhiv Svet24


Malezijske oblasti sicer ocenjujejo, da je še prezgodaj za špekulacije o tem, ali gre za razbitine potniškega letala malezijske letalske družbe Malaysia Airlines, ki je izginilo 8. marca lani kako uro po vzletu v Kuala Lumpurju z 239 ljudmi na krovu.

Na območju Indijskega oceana so bolj pozorni na razbitine letal, odkar je Malezija prejšnji teden potrdila, da je razbitina, ki jo je naplavilo na francoski otok Reunion, del pogrešanega boeinga 777. Francoski preiskovalci pa so zaenkrat sporočili le, da obstaja velika verjetnost, da gre za del pogrešanega letala, da pa so potrebne dodatne analize.

Malezija je po tem odkritju pozvala bližnji Madagaskar in Južno Afriko, naj bodo pozorni, saj obstaja možnost, da bi razbitine letala naplavilo tudi na njihovo obalo. Iskanju se je pridružil tudi Mauritius.

Arhiv Svet24