Svet

Putin: V dokaz da ni mrtev, objavili fotografije

sta/mv
13. 3. 2015, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Po ugibanjih, kam je izginil ruski predsednik Vladimir Putin, ki se vrsto dni ni pojavil v javnosti, je Kremelj danes objavil nove fotografije 62-letnika in napovednik njegovih javnih nastopov. Po "izginotju" so se pojavile celo govorice, da se je Putinu rodil otrok, kar pa so njegovi predstavniki danes zanikali.

Kremelj je danes objavil fotografije, na katerih je Putin v svoji rezidenci v bližini Moskve sprejel predsednika ruskega vrhovnega sodišča Vjačeslava Lebedeva. Prav tako so napovedali več Putinovih javnih nastopov. Med drugim se bo v ponedeljek v Sankt Peterburgu sestal s svojim kirgizijskim kolegom Almazbekom Atambajevom, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Putin se po srečanju z italijanskim premierjem Matteom Renzijem 5. marca ni več pojavil v javnosti. Ko je še v sredo tik pred zdajci preložil svoj obisk Kazahstana, so se pojavila številna ugibanja, med drugim o poslabšanju njegovega zdravja. Že v četrtek so njegovi predstavniki sporočili, da se Putin počuti dobro, njegovo odsotnost pa so obrazložili z napornimi delovnimi nalogami in sestanki, ki niso javni.

Nekateri mediji so celo poročali, da mu je ženska, ki naj bi bila v preteklosti z njim v razmerju, rodila otroka in da je bil ruski predsednik zaradi tega skrit pred očmi javnosti. A njegov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov je danes zatrdil, da te govorice niso resnične, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruska tiskovna agencija Tass je sicer danes poročala, da je javnomnenjska raziskava agencije VTsIOM pokazala, da je Putinova priljubljenost narasla na 88 odstotkov, kar je največ v zadnjih 15 letih in to kljub konfrontaciji Rusije z Zahodom zaradi ukrajinske krize in težkim gospodarskim razmeram v državi.