Svet

Na Reki zaplenili cigarete v vrednosti 2,5 milijona evrov

sta/mv
13. 3. 2015, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Hrvaški policisti in cariniki so v reškem pristanišču v četrtek zasegli 45.000 kartonov tihotapljenih cigaret, vrednih 19 milijonov kun (2,5 milijona evrov). Kot so danes sporočili, je šlo za eno največjih zaplemb cigaret na Hrvaškem v zadnjih desetih letih. Cigarete naj bi bile namenjene črnemu trgu Evropske unije.

FURS

Cigarete so našli v kontejnerju, za katerega je v dokumentaciji pisalo, da vsebuje pisarniško pohištvo in opremo. Pod več škatlami z dežniki so nato našli 900 škatel s 45.000 kartoni cigaret znamke M&J, je danes na novinarski konferenci na Reki pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije v primorsko-goranski policijski upravi Željko Kruneš.

Pomočnik direktorja reške carinske službe Andrej Franulović je dodal, da je kontejner svojo pot začel v pristanišču Jebel Ali v Združenih arabskih emiratih 5. marca. Potem so ga na Malti prestavili na drugo ladjo in na Reko je prispel 10. marca, je izjavo povzela hrvaška tiskovna agencija Hina. Naročnik blaga je bilo podjetje v BiH.

Direktor hrvaške carinske uprave Zlatko Grabar je poudaril, da je bil del tihotapljenjih cigaret verjetno namenjen črnemu trgu na Hrvaškem, večina pa naj bi končala v drugih državah članicah EU.