Svet

Z ebolo okužen Američan v resnem zdravstvenem stanju

sta/mv
13. 3. 2015, 20.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zdravstveno stanje ameriškega zdravstvenega delavca, ki se je v Sierri Leone okužil z ebolo, je resno. Američana so s privatnim letalom evakuirali iz države in ga danes prepeljali v specializirano bolnišnico v ameriški zvezni državi Maryland, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Pri zdravstvenem delavcu, čigar identitete niso razkrili, so zdravniki potrdili okužbo z virusom ebole in ugotovili, da je njegovo zdravstveno stanje resno, so sporočili iz bolnišnice. Več informacij za zdaj ni znanih.

Ob tem so poudarili, da ima klinični center v Bethesdi v Marylandu visokokakovostne izolacijske kapacitete in da v njem delujejo specialisti za infekcijske bolezni in kritična stanja.

V isti bolnišnici so zdravili tudi ameriško medicinsko sestro Nino Pham, ki se je v bolnišnici v Teksasu z virusom okužila od Liberijca. Moški, Thomas Eric Duncan je umrl, Phamova in neka druga medicinska sestra, ki se je prav tako okužila, pa sta preživeli.

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sicer v četrtek sporočila, da je smrtni davek zaradi virusa hemoragične mrzlice presegel 10.000 žrtev. Večino smrtnih primerov od izbruha konec leta 2013 so zabeležili v zahodnoafriških državah Sierra Leone, Gvineja in Liberija.