Svet

Od nadomestne matere sta vzela le zdravega otroka

P.R.
5. 8. 2014, 19.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Tako v Avstraliji kot na Tajskem odmeva primer avstralskega para, ki naj bi od tajske nadomestne matere, ki jima je rodila dvojčka, sprejel le zdravo deklico, fantek z Downovim sindromom pa je ostal na Tajskem.

21-letna Pattaramon Chanbua se je prek agencije odločila, da postane nadomestna mati za otroka avstralskega para. Prejela je plačilo v višini skoraj 15.000 ameriških dolarjev. Decembra lani je rodila dvojčka – dečka in deklico.

Kot je pojasnila Pattamaron, ji je par dejal, da sta prestara, da bi skrbela za dvojčka.

Ko sta biološka starša ugotovila, da ima fantek, ki ga je nadomestna družina poimenovala Gammy, Downov sindrom, sta ga pustila na Tajskem in se v domovino vrnila le z deklico. Kot je pojasnila Pattamaron, ji je par dejal, da sta prestara, da bi skrbela za dvojčka. Oče dečka je to zanikal in dejal, da jima je tajski zdravnik povedal le za deklico.

Pattaramon, ki že ima dva svoja otroka, je dečka obdržala, s tem pa je nanjo padlo tudi drago breme njegove zdravstvene oskrbe, saj Gammy med drugim trpi za smrtno nevarno okvaro srca. Prek dobrodelne spletne akcije so sicer v ta namen zbrali že skoraj 200.000 ameriških dolarjev.