Svet

Želela sta, da ju uboga - hči vrnila s tožbo

STA/N.J.
5. 3. 2014, 12.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Najstnica iz New Jerseyja se je lani odselila iz hiše svojih staršev v Morristownu, sedaj pa zahteva, da ji plačata preostanek šolnine za zasebno katoliško šolo, del šolnine za univerzo in stroške tožbe, ki so doslej nanesli 12.500 dolarjev. Sodnik je v torek zavrnil zahtevo za takojšnje izplačilo, vendar se bo primer nadaljeval aprila.

Državni sodnik Peter Bogaard je dejal, da želi biti zelo previden, kajti noče sprožiti navala tožb proti staršem. "Treba je biti zelo previden. Nočem, da bi potem 12-letniki mislili, da lahko tožijo starše za računalniške igrice, ali 13-letniki za iPhone," je dejal sodnik, ko je zavrnil zahtevo po plačevanju 650 dolarjev preživnine na mesec. V primeru gre za bolj ali manj tipično ameriško družino. Rachel Canning je zapustila dom dva dni preden je dopolnila 18 let in živi pri družini svoje prijateljice Jamie Inglesino, katere oče financira njeno tožbo. John Inglesino je nekdanji občinski svetnik, oče tožnice Sean Canning pa upokojeni šef policije Morristowna.

Starša naj bi jo zlorabljala

Tožnica trdi, da sta jo starša zlorabljala, čeprav ne spolno, ampak drugače. Med drugim sta jo menda silila, da trenira košarko ter imela neka čudna pravila. Starša 18-letnice sta bila nad tožbo neprijetno presenečena in sta prepričana, da je popolnoma neutemeljena. 

Tožnica želi, da jo sodišče razglasi za "odvisno" oziroma za osebo, ki potrebuje finančno pomoč staršev.

Težave so se začele z najstniško ljubeznijo

Težave so se začele, ko si je punca našla fanta, za katerega sta starša menila, da ima slab vpliv nanjo. Za odličnjakinjo, športnico in navijačico so se začele težave v šoli in starša sta zahtevala, naj prekine razmerje. Zahtevala sta tudi, da včasih kaj pospravi po hiši in prihaja domov zvečer najkasneje do 23. ure. Najstnica jima je povedala, da bo šla stran, ko bo napolnila 18. let in to je tudi storila. Šele nato je ugotovila, da je sicer lepo, če ti nihče ne teži, vendar pa je treba živeti. Za šolo je potrebno plačati še 5000 dolarjev, denar pa bo potrebno najti še za študij. Starša sta zanjo odprla varčevalni račun in trdita, da je denar njen in ga lahko porabi za šolanje.