Črna kronika

Mamica z dvema otrokoma v avtu trčila v drugo vozilo

M.J.
5. 3. 2014, 11.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Včeraj, 4. marca 2014 popoldne, so policisti na cesti Ajdovščina - Vipava v kraju Dolga Poljana obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bili, da je 29-letna voznica (povzročiteljica prometne nesreče) avtomobila peljala po lokalni cesti iz smeri deponije v Ajdovščini proti križišču z regionalno cesto.

Žiga Kariž

V križišču ni upoštevala pravil prednosti in je izsilila prednost drugemu vozniku avtomobila, s katerim se je po glavni cesti iz smeri Vipave pravilno pripeljal 60–letni voznik osebnega vozila; slednji udeleženec prometne nesreče je v prometni nesreči utrpel predvidoma lažje telesne poškodbe (utrpel je udarec v hrbet) in je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V prometni nesreči sta lažje telesne poškodbe utrpela tudi otroka v vozilu povzročiteljice prometne nesreče. Oba sta bila v osebnem vozilu ustrezno zavarovana v otroškem varnostnem sedežu, po pregledu v ZD Ajdovščina in nudeni zdravniški oskrbi so ju odpustili domov. Policisti so omenjeni povzročiteljici prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.