Zanimivosti

Niagarski slapovi ponovno zamrznili

STA/M.J.
5. 3. 2014, 11.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Letošnja zima v ZDA, kot je še ni bilo, je že drugič zamrznila Niagarske slapove na meji med ZDA in Kanado. V Arkansansu je tudi ponovno prišlo do težav v prometu, zaradi mrazu pa je tudi bilo manj udeležencev pustnega karnevala Mardi Gras v New Orleansu.

Polarni mraz, ki je Kanado in ZDA zajej januarja, je prvič zamrznil velike slapove, ponedeljkovih minus 12 stopinj Celzija in torkovih minus deset stopinj čez dan ter minus 20 stopinj Celzija ponoči, pa so zimsko idilo, ki razveseljuje le fotografe, spet obnovili.

Vzhodni in osrednji del ZDA je v ponedeljek napadlo novo zimsko neurje, v torek pa je sledila zmrzal. Na letališču Dulles pri prestolnici Washington so namerili minus 18 stopinj, nizke temperaturne rekorde pa so spet zabeležili v Pensilvaniji, Ohiu, Zahodni Virginiji, Iowi in Michiganu.

Mestu New York je bilo tokrat prizaneseno, saj so se temperature v ponedeljek zvečer spustile na le minus 11 stopinj, polomijo pa so doživeli v Arkansasu, kjer je morala nacionalna garda reševati voznike, ki so obtičali na avtocesti v svojih avtomobilih.

Ponedeljkovo neurje je zahtevalo šest življenj, večinoma v prometnih nesrečah. V torek so po ZDA odpovedali 730 poletov, 2000 pa jih je imelo zamude, zvezni uradi in šole pa so bili v prestolnici Washington v ponedeljek zaprti, v torek pa se je vse odpiralo z nekaj urami zamude.