Svet

Burja zaprla hrvaške avtoceste proti obali; v Dalmaciji snežinke

STA
26. 11. 2013, 11.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Tovorni cestni promet med hrvaško obalo in notranjostjo države danes onemogočata sneg v Liki in močan veter ob obali, so sporočili iz hrvaškega avto kluba. Prejšnjo noč so snežinke pobelile tudi Dalmacijo od Splita do Dubrovnika. Med drugim je snežilo tudi na otoku Mljet, kar je redek pojav celo sredi zime.

Iz hrvaškega avto kluba so še sporočili, da je zaradi močne burje za vsa vozila zaprta avtocesta Zagreb-Split na odcepu Sveti Rok-Posedarje, medtem ko je zgolj za tovorna vozila zaprt odcep Delnice-Kikovica na avtocesti Reka-Zagreb.

Zaradi burje so za ves promet zaprli tudi državne ceste pri Maslenici kot tudi most proti otoku Pag, medtem ko so deli jadranske magistrale odprti zgolj za osebna vozila.

V ponedeljek zvečer je začelo snežiti tudi v Dalmaciji, se je pa sneg obdržal le v nekaterih gorskih predelih, kot sta Mosor in Biokovo.

Kot poročajo hrvaški mediji, je snežilo od Šibenika preko Splita, Omiša in Makarske do Dubrovnika, vključno s polotokom Pelješcem in najbolj južnim hrvaškim otokom Mljetom.