Slovenija

Je Bratuškova noseča?

M.H.
26. 11. 2013, 10.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Sekcija slikopleskarjev in črkoslikarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je letošnje jubilejno 15. tekmovanje slikopleskarjev in črkoslikarjev Slovenije organizirala v gorenjski regiji in v petek, 22. novembra 2013, v enem dnevu prenovila prostore Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj.

Peter Jenko

V dotrajani stavbi, zgrajeni leta 1964, je 80 slikopleskarjev tekmovalcev in članov humanitarnih skupin prepleskalo približno 4.000 kvadratnih metrov površin v prostorih ginekološkega in oddelka intenzivne nege. Dela so potekala tudi v pritličju, saj so mojstri prenovili še bolniško sobo za pripravo na porod in bolniško sobo za alternativni porod.

Peter Jenko

Slikopleskarje je pred zaključkom del v porodnišnici obiskala tudi predsednica Vlade Republike Slovenije, mag. Alenka Bratušek, ki je na zaključnem delu akcije tudi sama poprijela za pleskarski valjček in prepleskala del zidu ter tako simbolično podprla ta dobrodelni projekt. Del stenskih površin so prebarvali tudi najvišji predstavniki Mestne občine Kranj, župan Mohor Bogataj s podžupanjo Nado Mihajlović in podžupanom Darkom Jarcem, ter Branko Meh, predsednik Upravnega odbora OZS in direktor družbe JUB,  Uroš Lozar.

Peter Jenko

Direktorica bolnišnice Andreja Cerkvenik Škafar je zatem predsednici vlade razkazala še preostale prostore kranjske bolnišnice, med njimi tudi  porodni oddelek, kjer se je prav ta dan rodil tisoč petstoti novorojenček v tem letu. V Bolnišnici za ginekologijo in porodništvo Kranj so te prenove izjemno veseli, saj bodo pacientkam na oddelkih zagotovili kakovostnejše pogoje bivanja, obravnave in njihove rehabilitacije.

Peter Jenko

Peter Jenko