Vreme

Danes bo pretežno jasno

STA/M.J.
26. 11. 2013, 10.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Dopoldne bo pretežno jasno, popoldne pa se bo oblačnost v vzhodni polovici povečala, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Zvečer in ponoči se bo oblačnost razširila na večji del države. Jutri dopoldne se bo od severa jasnilo. Veter bo postopno oslabel.

Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, v alpskih dolinah s snežno odejo do -10, najvišje dnevne od 0 do 4, v alpskih dolinah okoli -1, na Primorskem do 8 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo precej jasno, popoldne pa se bo oblačnost od vzhoda povečala. Še bo pihal okrepljen severni veter, ob severnem Jadranu zmerna in v Kvarnerju močna burja. Jutri bo povsod delno jasno, le na Hrvaškem bo še dopoldne več oblačnosti. Veter bo oslabel.

Vremenska slika: Iznad zahodne sega nad srednjo Evropo, severno Sredozemlje in severozahodni Balkan območje visokega zračnega tlaka. S severnim vetrom doteka k nam mrzel in občasno bolj vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo pretežno jasno z mrzlim jutrom, popoldne se bo od severa postopno pooblačilo. V petek bo pretežno jasno, jutro bo še mrzlo.

Opozorilo: Do srede dopoldne bo pihal okrepljen severni veter, ki bo najmočnejši v severni Sloveniji. Danes bo ponekod na Primorskem pihala zmerna burja. Veter bo v sunkih lahko dosegal hitrost okoli 100 km/h. Obseg poplavljenih površin ob reki Krki se zmanjšuje. Pretok reke Ljubljanice v Mostah trenutno znaša 153 m3/s in se bo v prihodnjih urah zmanjšal pod opozorilno vrednostjo 150 m3/s.