Svet

Milica že grozi z novimi napadi

STA / S.R.
24. 9. 2013, 15.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Somalijska milica Šebab je danes posvarila, da bo krvavemu napadu v nakupovalnem središču Westgate v kenijskem Nairobiju sledilo še več nasilja, če se kenijska vojska nemudoma ne umakne iz Somalije. "Če ne, se zavedajte, da je to samo pokušnja tega, kar bomo storili. Pričakovati morate črne dni," je poudaril tiskovni predstavnik milice.

Reuters
Milica Šebab že grozi z novimi napadi.

Ali Mohamud Rage je grožnje izrekel v tonskem nagovoru, ki so ga objavili ekstremisti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kenijska vojska je v Somalijo zakorakala leta 2011, njen cilj pa je bil boj proti milici Šebab. Kasneje so se kenijske sile pridružile četam Afriške unije v Somaliji.

"Svarimo kenijsko vlado in vse, ki jo podpirajo," je opozoril Rage. "Trpeli bodo, kot smo mi trpeli v južni Somaliji," je še sporočil.

Pripadniki Šebaba so v soboto vdrli v nabito poln nakupovalni center Westgate v Nairobiju. Po poročanju AFP je bilo ubitih vsaj 65 obiskovalcev, prodajalcev in vojakov, še skoraj 200 pa jih je bilo ranjenih. Kenijska vojska se z napadalci še vedno bori.