Svet

Vsak tretji moški ni oče svojega otroka

S.R.
24. 9. 2013, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Bosni in Hercegovini imajo očitno kar velik problem z nezvestobo. Raziskave namreč kažejo, da kar vsak tretji moški ni če svojega otroka. In kdo to največkrat posumi? Tašče seveda.

Reuters
V Bosni in Hercegovini imajo očitno probleme z nezvestobo.

Prav matere mož, torej tašče največkrat posumijo, da žene njihove sinove varajo. A v Bosni se vse ne ustavi le pri sumničenju. Tašče tako velikokrat zberejo lase ali pa zobne ščetke in material pošlje na DNK testiranje. Inštitut za forenzično medicino v Banjaluki je namreč v zadnjih treh letih prejel več sto prošenj za primerjanje DNK-jev očetov in otrok. Rezultati pa kažejo, da kar v enem izmed treh primerov možje niso očetje svojih sinov.

Dnevni avaz namreč poroča, da je situacija že prav absurdna, saj inštitut kar zasipajo s prošnjami za DNK teste. Večinoma teste zahtevajo tašče ki sumijo, da so njihovi sinovi prevarani.

Željko Karan, direktor Inštituta za forenzične raziskave pravi da je jih ponavadi obišče tašča, ki prinese DNK in želi izvedeti, ali je njen sin res oče svojega otroka. Za analizo pa kot omenjeno prinesejo ščetke ali pa lase. Sicer pa takšnim zaskrbljenim taščam svetujejo, da naj pred DNK testiranji vse skupaj rešijo za domačimi vrati, s pogovorom.