Svet

BIZARNO! Ugrabili dečka in mu ukradli oči!

M.J.
28. 8. 2013, 09.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Najditelji so našli dečkove oči nedaleč od mesta, kjer so našli tudi njega. In ker ni bilo roženice, oblasti sumijo, da so dečka hoteli ukrasti trgovci z organi.

Youtube

Šestletni letni deček se je igral pred hišo, ko je nenadoma izginil. Sorodniki in starši so ga začeli takoj iskati in ga po treh urah našli na bližnjem polju. Bil je popolnoma prekrit s krvjo. ''Sprva nismo opazili, da nima oči, saj je imel veke zaprte. Mislili smo da je padel,'' je dejal njegov oče.

Odpeljali so ga v bolnišnico

Ko so zdravniki videli, kaj se je otroku zgodilo, so bili šokirani. ''Dejali so nam, da je nekdo odstranil oči našemu dečku,'' je dejal oče. Policija sumi, da so dečka omamili in ugrabili trgovci z organi. Na skoraj istem mestu, kjer so našli dečka, so najditelji našli tudi njegove oči, vendar brez roženice. Ubogega fanta so najverjetneje izbrali zaradi t.i. zajčje ustnice, ki jo ima. Policija je razpisala nagrado v vrednosti 12.000 evrov, za podatke, ki bi lahko pripeljali do brezsrčnih ugrabiteljev. Glavni osumljenec je sedaj neznana ženska.

Trgovina z organi cveti

Na Kitajskem trgovina z organi cveti, saj primanjkuje organov za transplantacije. Izmed 300.000 ljudi, ki potrebujejo nujno presaditev, jo dobi zgolj 10.000. V preteklem letu je sedem ljudi končalo v zaporu, saj so mladeniču iz telesa odstranili  ledvico in jo ilegalno prodali. Mladenič pa si je z denarjem nato kupil iPhone in iPad.