Slovenija

Kralj in kraljica Krvavca 2013

Matej Jurgele
28. 8. 2013, 09.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Tokratna, že osma izvedba kolesarskega vzpona na Krvavec, ki je potekala v organizaciji ŠD BAM.Bi in RD Strmol, je potekala v dokaj muhastem vremenu. In če je še zjutraj kazalo, da bo tekmovalce presenetil dež, so se ob začetku 11,7 kilometrov dolgega vzpona že pokazali prvi sončni žarki.

RD Strmol, ŠD BAM.Bi

Morda je slaba vremenska napoved malce zmanjšala število prijavljenih, toda kljub temu se je strmega vzpona in 970 metrov višinske razlike lotilo 165 kolesarjev, od tega tudi 13 predstavnic nežnejšega spola. Dirka se je pričela natančno ob 10. uri, ko so kolesarji po približno prevoženem kilometru zavili desno proti Krvavcu in zagrizli v strmino. Kmalu za tem so najhitrejši že tudi pobegnili in izoblikovali skupino, iz katere je bilo mogoče pričakovati novega kralja in kraljico Krvavca 2013.

RD Strmol, ŠD BAM.Bi

Matej Lovše je v zadnjih tednih nepremagljiv v vzponih - in tako je bilo tudi tokrat, saj je drugouvrščenega ob samem prihodu na cilj na Jezercih pustil za seboj za skoraj minuto (0:38:55), med dekleti pa si je zmago privozila Špela Škrajnar (0:46:34) in tako po letu 2011 znova zavzela prestol. Najboljši po kategorijah so prejeli lične pokale, moška populacija pa je bila navdušena ob fotografiranju na odru s prikupno Petro. Sicer pa je na Krvavcu resnično zmagovalec vsak, ki mu uspe prikolesariti do vrha, in zato bo spominska medalja, ki so jo prejeli vsi udeleženci, slehernemu predstavljala večen dokaz njegove vztrajnosti.

RD Strmol, ŠD BAM.Bi