Slovenija

Žurej novi direktor Smučarske zveze Slovenije

STA / A.M.
27. 8. 2013, 22.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jurij Žurej je novi direktor Smučarske zveze Slovenije. Žureja, nekdanjega direktorja Urada RS za intelektualno lastnino, je na predlog predsednika zveze Primoža Ulage danes imenoval Izvršilni odbor SZS.

Mediaspeed

Žurej bo funkcijo nastopil s 1. septembrom in bo na položaju nasledil Barbaro Kürner Čad, ki sporazumno zapušča direktorsko mesto.

Kot je znano, je Ulaga konec maja uvedel postopek izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi za direktorico Kürner Čadovo in ji preklical vsa z njegove strani dana pooblastila za zastopanje. Nekaj dni zatem je IO SZS pozval Ulago, da se s Kürnerjevo dogovori ali o nadaljevanju sodelovanja ali o prekinitvi delovnega razmerja in po dolgotrajni obravnavi sklenil, da ukine suspenz direktorici SZS.

Izvršilni odbor je sicer kasneje ugotovil, da ni bilo ugotovljenih razlogov za krivdno razrešitev direktorice SZS, zato se je postopek izredne odpovedi delovnega razmerja ustavil. Direktorica in predsednik zveze sta se dosegla dogovor o sporazumnem prenehanju pogodbe z 31. avgustom letos.