Svet

Iznakažen zaradi pretepa

J. P.
4. 7. 2013, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Moški s poškodbami možganov, ki jih je utrpel v pretepu, je prejel eno izmed najvišjih odškodnin, kdaj koli podeljenih v Kaliforniji. Storilca sta izginila brez sledov.

Facebook
Skupil jih je, ker je poskušal preprečiti pretep.

Triinštiridesetletnega pleskarja Antonia Lopeza Chaja so napadli v baru, potem ko je hotel preprečiti pretep, v katerega so bili vpleteni varnostnik, natakar in dva Chajeva sorodnika.

Chaj je utrpel poškodbe možganov, zaradi katerih ne more več govoriti.

Varnostnik ga je napadel s kijem, ga osemkrat brcnil v glavo in mu jo štirikrat zabil ob pločnik. Chaj je utrpel poškodbe možganov, zaradi katerih ne more več govoriti.

Za posledice poškodb lobanje mu je porota dodelila štiriinštirideset milijonov evrov.

Gre za eno izmed največjih odškodnin, dodeljenih eni osebi v Kaliforniji.

Prisotni na sodišču so bili zaprepadeni ob stanju Chajeve glave, saj je utrpela znatno udrtino. Zadal naj bi mu jo varnostnik brez licence, ki sploh ne bi smel delati. Tako on kot natakar sta izginila brez sledu.

Spor naj bi segal v april leta 2010, ko naj bi se eden izmed Chajevih sorodnikov sporekel z imenovanim natakarjem v lokalnem baru.

Chaj je utrpel znatne poškodbe možganov, saj ne more govoriti in potrebuje štiriindvajseturno nego. Prav tako ga čakajo še nadaljnje operacije. Odločitev porote naj bi bila enoglasna.