Gre za napad v eni od najstabilnejših predelov v državi. Pandžir, kjer severovzhodno od Kabula živijo pretežno Tadžiki, je veljal za utrdbo protitalibanskega upora v času talibanskega režima med letoma 1996 in 2001.    Po strmoglavljenju talibanskega režima je provinca veljala za eno od najbolj mirnih provinc v Afganistanu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Odgovornost za napad so v sporočilih medijem že prevzeli talibani.

"Šest samomorilskih napadalcev v policijskih uniformah je vstopilo v guvernerjev urad. Naši varnostniki so odgovorili na napad in vsi, z izjemo enega, ki se je sam razstrelil, so bili ustreljeni," je za AFP povedal guvernerjev tiskovni predstavnik Abdul Kabir Vasek.

V napadu, ki se je začel okoli 4. ure zjutraj in je trajal približno uro, je bil v eksploziji bombe samomorilskega napadalca ubit policist. Vasek je še dejal, da so na kraju dogodka odkrili z eksplozivom napolnjen avtomobil, ki pa ga napadalci niso razstrelili.

Afganistanska vlada je v odzivu na napad nemudoma pohvalila varnostne sile za njihovo ravnanje, neimenovani tiskovni predstavnik notranjega ministrstva je tudi dejal, da je njihovo odgovor dokaz, da so afganistanske varnostne sile "sposobne bolj kot kadarkoli".