Svet

Nerazumna odpuščanja na POP TV - več kot 50 odpuščenih

ms
29. 5. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Zaposleni in stalni sodelavci medijske hiše POP TV naj bi se znašli v pravem vojnem stanju.

Po neuradnih podatkih naj bi medijsko hišo danes moralo zapustiti skoraj 100 redno zaposlenih in honorarnih sodelavcev.

Cunami odpuščanja  naj bi čez noč odplaknil nekatere pomembne ljudi družbe in številne znane televizijske obraze. Ostali pred kadrovskim cunamijem še trepetajo.  Kaj je našega največjega komercialnega giganta pripeljalo tako na rob, da so začele padati glave?

Sodelavci PRO PLUSa so v svojem elektronskem poštnem nabiralniku lahko prebrali 'prijazno' e-pošto generalnega direktorja Pavla Vrabca, v kateri je med drugim pisalo:

"... Na podlagi osnovnih izhodišč se bodo izvedle spremembe po posameznih področjih, vključno z nadgradnjo v organizaciji poslovanja in optimizaciji procesov. V tem okviru so predvidene tudi nekatere kadrovske spremembe, spremembe organizacijske strukture in sistemizacije. O spremembah, ki se tičejo posameznih delovnih mest, se bomo posebej individualno pogovorili, predvidoma od 27.5.-31.5.2013, prav tako pa bodo direktorji pojasnili morebitne spremembe na nivoju posameznih področij ..."

Več o šokantnem odpuščanju na PRO PLUSu pa si lahko preberete v današnji številki časopisa Svet24, kjer objavljamo tudi zveneča imena odstavljenih televizijskih osebnosti. 

Torkov delovni dan se je za vsaj 100 novinarjev, organizatorjev in promotorjev družbe PRO-PLUS začel tako kot običajno. Zjutraj so se odpravili v službo, menda ne vedoč, da bodo že čez nekaj ur ostali brez nje. V medijski hiši se naj bi namreč spet odpuščalo »iz zasede«, torej na način, ki naj bi se ga na POP TV-ju posluževali že kar nekaj let. Tokrat naj bi bili najbolj na udaru novinarji informativnih oddaj, ki naj bi jim bili sicer varčevalni ukrepi doslej prizanešeni. 

V medijski hiši PRO-PLUS naj bi bilo sicer običajno tudi nehigienično kadrovanje, saj naj bi se službe podeljevale tudi »preko postelje«. Vendar se največ šušlja prav o nečloveškem odpuščanju, ki ga je bil pred leti menda deležen nekdanji televizijski voditelj oddaje 24 ur, danes predstavnik za stike z javnostjo v družbi Petrol, Sandi Salkič. Slednjemu naj bi namreč sodelavec kar v sanitarijah povedal, da je namesto njega v službi že nov voditelj.