Obama je dejal, da obnova še ni končana, čeprav je obalo razglasil kot odprto za posle. Glavni posel omenjene obale je turizem, ki v blagajno New Jerseyja letno navrže 40 milijard dolarjev. Letos poleti bodo ljudje že lahko uživali na obali in v spremljevalnih dejavnosti, kot so zabaviščni parki.

V kraju Asbury Park sta to poskusila tudi Obama in Christie. Tekmovala sta v metanju žoge skozi obroč in Christie je gladko zmagal, Obama pa si je priboril tolažilno nagrado - plišastega medvedka.

Pred okoli 4000 zbranimi je Obama nato povedal, da delo pri obnovi škode v znesku 38 milijard dolarjev še ni končano in obljubil pomoč zvezne vlade še naprej. Obama je lani kmalu po orkanu skupaj s Christijem obiskal uničena območja in nekateri republikanci so še danes prepričani, da mu je to pomagalo k zmagi na volitvah proti Mittu Romneyju.

Obama je obisk New Jerseyja izkoristil tudi za kratek oddih, preden se po prazniku spominski dan v Washington vrnejo kongresniki in ponovno zaženejo preiskave škandalov, kot so nadlegovanje republikanskih organizacij s strani zvezne davkarije, napad na konzulat v Bengaziju in vohunjenje vlade za novinarji. Do kongresnih volitev v ZDA je sicer še leto in pol.