59-letno Zohro Husain, podpredsednico ženskega združenja stranke PTI v pokrajini Sind, so trije neznanci na motorju napadli pred njenim domom v premožni soseski tega pristaniškega mesta.

Kan je odgovornost za atentat takoj pripisal stranki Gibanje Mutahida Kaumi, ki zastopa urdujsko govorečo manjšino, in njenemu šefu Altafu Husainu, ki živi v izgnanstvu v Londonu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Za umor je neposredno odgovoren Altah Husain, ki je javno grozil delavcem in voditeljem PTI," je na Twitterju zapisal Kan, ki je atentat označil za teroristično dejanje.

Krivdo je pripisal tudi britanski vladi, saj da jo je opozarjal na Husainove grožnje.

Lokalni vodja PTI Firdus Šamin je povedal, da so Husainovo napadli trije oboroženci, ko je odhajala od doma. Mislila naj bi, da ji hočejo ukrasti torbico, zato jim jo je izročila, a so jo ubili. Policija je sporočila, da so storilci po napadu pobegnili. Motiv za streljanje za zdaj ni znan, prav tako nihče ni prevzel odgovornosti.

Atentat se je zgodil le nekaj ur pred začetkom ponovnega glasovanja na 43 voliščih v Karačiju. Volilna komisija je delno ponovitev volitev odredila zaradi poneverb na volitvah minuli konec tedna, ki jih je zaznamovalo nasilje.

Na zgodovinskih volitvah je slavil desnosredinski nekdanji premier Navaz Šarif, ki je bil pred skoraj 14 leti odstavljen v državnem udaru.