Svet

302 prekrška, a brez kazni

P.R.
19. 5. 2013, 06.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Brez vozniškega izpita, pijan in z neregistriranim avtom je Darijo Petrović iz Darde bežal pred policijo. Dirka se je končala, ko se je zaletel v dve kanti za smeti.

dnevnik.hr
Njegov rekord: 2,61 promila alkohola

Sedemindvajsetletni Darijo si je tako pridelal že svoj 302. prometni prekršek. Divjal je s 150 kilometri na uro, v krvi pa so mu izmerili 1,71 promila alkohola. Potem ko je prišel k sebi, so ga policisti odvedli k sodniku za prekrške, ta mu je naložil 15.000 kun kazni.

Policisti so ga lovili 39-krat.

Darijo, ki se je oklical za heroja ulice, pa zaradi vsega skupaj sploh ni v skrbeh.

»Še nikoli nisem plačal nobene kazni in je tudi zdaj ne bom,« je izjavil in dodal, da nima kje dobiti denarja za kazen, saj dela kot zbiralec odpadnega materiala, s čimer da zasluži zgolj za gorivo in pivo.

Darijo zato namerava svojo kazen »odležati« v zaporu. Tam se bo, kot pravi, malo odpočil. In to ne bo njegovo prvo služenje zaporne kazni. Pred leti bi moral v zapor za 22 dni, vendar se mu je v tem času nabralo toliko sodb, da je na koncu iz zapora prišel šele po dveh letih.

Za nameček se namerava zatem, ko pride iz zapora, spet usesti za volan. Vozniškega izpita pa ne bo ponovno polagal, saj se mu po njegovem ne izplača.

Pridelal si je namreč že toliko kazni, da za volan ne bi smel sesti najmanj 15 let.