Svet

Danes bi imel 34 let

M.V.
4. 4. 2013, 15.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriški igralec Heath Ledger, ki je umrl 22. januarja pred petimi leti, bi danes praznoval 34 let. Zvezdnik, ki se ga večina spominja po nepozabni vlogi Jokerja v enem od filmov o akcijskem junaku Batmanu, je življenje izgubil zaradi nepazljive uporabe predpisanih zdravil.

Profimedia

Heath Ledger se je rodil v Avstraliji, kjer je najprej začel kot televizijski igralec, leta 1998 pa se je preselil v ZDA, da bi uspel v filmu. Začel je z vlogami v ameriških mladinskih filmih kot je bil 10 svari, ki jih sovražim na tebi, kmalu pa se je začel uveljavljati kot igralec v resnih projektih, med katerimi je bil najbolj odmeven film Brokeback Mountain. Zadnji film, ki je zaznamoval njegovo kariero je bil Vitez teme, nadaljevanje sage o Batmanu, v kateri je Ledger prepričljivo upodobil Jokerja.  

Smrt zaradi prevelikega odmerka zdravil

Heath je umrl 22. januarja leta 2008, našli so ga v njegovem stanovanju v Manhattnu. Uradno poročilo mrliških oglednikov je potrdilo, da je zvezdniku odpovedalo srce zaradi koktejla predpisanih zdravil. Njegovo nekdanje dekle, igralka Michelle Williams je bila ob izgubi očeta svoje hčerke Matilde šokirana in še danes meni, da se Ledger ni nameraval ubiti. Vse skupaj naj bi bil sklep nesrečnih okoliščin, zaradi katerega je igralec odšel veliko prezgodaj. Filmski kritiki so mu napovedovali svetlo prihodnost, bil je tudi prvi igralec, ki je leta 2008 posthumno prejel oskarja za stransko vlogo v filmu Vitez teme. Kjerkoli že si Heath, vse najboljše!