Svet

Ženska umrla za petinštirideset minut

J. P.
29. 3. 2013, 14.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ženska iz Eastertona nasproti pričakovanjem že okreva.

Wikipedia
Nemalo zaslug gre dolgotrajni masaži srca.

Triinšestdesetletna Carol Brothers iz Eastertona blizu Devizesa v Veliki Britaniji, se je prejšnji mesec sesedla zunaj njenega doma, potem ko je doživela srčni napad. Pred tem je nakupovala s svojo hčerko Maxine Dickinson.

Reševalci so z masažo srca uspeli le-to znova pognati, nato pa so jo po zraku prepeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so njene zaprepadene svojce soočili s krutim dejstvom, da naj pričakujejo najhujše, potem ko so zdravniki prekinili vsakršno zdravljenje z zdravili.

Reševalci so njeno srce masirali dolgih petinštirideset minut, preden se je to znova zagnalo, nato pa je Carol padla v komo. Zaradi minimalne možganske aktivnosti je bilo zdravljenje po treh dneh zaustavljeno. Zdravniki so ji pripisovali le skromne možnosti, nato pa je Carol odprla oči in se povrnila v življenje, osebju bolnišnice pa ni preostalo drugega, kot da se borijo za njeno preživetje.

Celotna izkušnja je trajala deset dolgih dni, vendar pa se Carol ničesar ne spominja. Tudi v bolnišnici ji nihče ni pojasnil, zakaj jo vsi imenujejo »čudežno dekle«. Dodaja, da jo je izkušnja zbližala z možem Davidom Brothersom, ki to leto za spremembo ni pozabil na njuno obletnico poroke. Carol že okreva v domači oskrbi.